062/8156871 - Trubači za veselja Veseli momci

Nekako su mnogima prva i najčešće asocijacije na Vojvodinu salaši i tamburaši. Naravno da za to postoje opravdani razlozi. Naime, poznato je da su Lale, a kako ih od milošta zovu mnogi, mirni ljudi, koji ne vole baš preterano buku.

Ipak, naravno da Vojvođani i te kako znaju da se vesele, ali i da zaigraju. Baš zato i jesu trubači Vojvodina sve više traženi.

Trubači za veselja

Svadba, veridba ili krštenje su događaji koji ostaju trajno u sećanju. I svi se trude da budu što originalniji prilikom organizacije. Zato sve češće širom naše zemlje ti događaji ne mogu da prođu i bez zvuka trube. Naravno da to uopšte ne čudi, jer nekako celokupan ugođaj uvek upotpuni trubački orkestri. Čini se da ljudi koji sviraju te instrumente imaju poseban osećaj i umeće da naprave pravi štimung.

Trubači Novi Sad i okolina

Na području glavnog grada Vojvodine postoje brojni trubački orkestri, koji po pozivu dolaze da učine veselje bilo koje vrste jedinstvenim.

Obično oni bivaju angažovani za svadbe ili veridbe, a neretko se trubači Vojvodina smatraju iznenađenjem za mladence. Mahom njih angažuju kumovi, koji žele na taj način da upotpune svadbu dragih ljudi.

Naravno da se i u drugim slučajevima pozivaju trubači. Obično kada neko dobije dete, pa proslavlja u društvu rođaka i prijatelja. Ili kada đaci završavaju osnovnu, odnosno srednju školu.

Ma, zapravo je vrlo lako naći razlog za veselje… A trubački orkestri su tu da celokupan štimung učine savršenim.

Trubači Vojvodina


Iako svaki trubački orkestar ime jedinstven repertoar, postoje pesme koje svi trubači vrlo često sviraju. A neke od njih su:

  • Đurđevdan
  • Kalašnjikov
  • Za Beograd
  • Čoček
  • Moravac kolo
  • Užičko kolo

i naravno sve ono što gosti ili mladenci budu tražili.

Trubači Vojvodina

Iako je praktično do sada bilo uobičajeno da trubački orkestri sviraju na svadbama, vremena se menjaju. Samim tim se menjaju i želje svih onih koji su zainteresovani da čuju zvuke trube na svom veselju. Zato i nije čudno što trubači Vojvodina sve češće bivaju angažovani i prilikom proslava rođendana, a najčešće kada se obeležava punoletstvo. Takođe, sve više maturanata dovodi upravo trubače u školsko dvorište, kako bi na taj način obeležili kraj školovanja.

Gotovo svaki trubački orkestar će najpre svirati ono što spada u njihov uobičajen repertoar, a u zavisnosti od dogovora, trubači mogu odsvirati i pesme koje budu naručene.

Srećom, te postoje brojni trubači u Vojvodini, tako da je prilično lako pronaći orkestar u vašoj blizini.

Novi Sad, Sombor i Zrenjanin, ali i Subotica su tek neki gradovi u kojima postoje brojni trubački orkestri. A tu su i trubači Šid, zatim trubački orkestri u Vrbasu i u mnogim drugim gradovima širom Vojvodine.

Ipak, da biste bili sigurni da će željeni orkestar doći na vaše slavlje, preporuka je da ih kontaktirate nekoliko meseci pre dogovorenog datuma. Vrlo je jednostavan razlog za to – brojni orkestri mesecima unapred imaju zauzete termine. A trebalo bi tom prilikom i da se dogovorite o repertoaru, kao i o tome koliko dugo će trubači Vojvodina svirati na vašem slavlju.

Ako organizujete venčanje, proslavu punoletstva ili neki drugi događaj, trubači Vojvodina su definitivno najbolji izbor. A vaša proslava će dugo ostati u sećanju svima!

Želite da uveličate Vaše veselje ili da nekog iznenadite trubačkim nastupom? Jedan telefonski poziv će oplemenite svako veselje pa i vaše.

Pozovite: +381 62 8156871